Verkooppunt en dealer Fusion mineral paint

Wij zijn een van de weinige verkooppunten van Fusion mineral paint in Friesland en daar zijn we natuurlijk trots op. Ben jij opzoek naar Fusion mineral paint? Je bent op het juiste adres en we helpen je graag met advies. 

Wil jij graag een meubel restylen? Fusion mineral paint heeft vele verschillende kleuren. Wil je de kleuren bekijken? Dan is deze kleurenwaaier of kleurenkaart iets voor jou!Fusion mineral paint & het gebruik.

Heb je je ingelezen en wil je Fusion mineral paint gebruiken? Goede keus!
Deze 100% acrylaar verf is op waterbasis en heeft een ingebouwde beschermlaag, zo hoef je dus niet af te werken met een wax of vernis*. Deze verf vraagt een minimale voorbereiding, goed ontvetten en oneffenheden licht opschuren.
De droogtijd van Fusion is ongeveer 2 uur. Het oppervlakte voelt dan droog aan maar het is nog niet volledig uitgehard, dat duurt ongeveer 21 dagen.
Zolang je je meubel de eerste drie weken voorzichtig behandelt, kan je het alvast gebruiken. Nadat Fusion is uitgehard, gaat het oppervlak welke je hebt geverfd heel lang mee!

* Is het nou een meubel of product dat heel intensief gebruikt wordt? Dan kan je ervoor kiezen om het af te werken met Tough Coat. Denk aan bijvoorbeeld een trap.

 

Hoe breng je Fusion mineral paint aan?

Ontvet het oppervlakte goed met bijvoorbeeld een scheutje ontvetter in ruim water. Bij vele boenwas gebruik ik zelf een aluminimum schuursponsje.

Komt er geen wax of viezigheid van het meubel af, zit er waarschijnlijk geen wax op en kan je beginnen met licht opschuren, korrel 150-220.
Dit geeft de verf meer grip om zich goed aan de ondergrond te kunnen hechten.

Als je gaat verven, zorg dan dat je rechte banen maakt.  Zelf verf ik eigenlijk alles met de kwast. Ons advies; als je eenmaal begint aan een oppervlak, maak het onderdeel dan ook af! Dit voorkomt kleurverschil in je oppervlak en strepen.

Op welke ondergronden kan ik Fusion mineral paint gebruiken?

Vrijwel alle ondergronden. Bij extreem gladde ondergronden zoals Ikea kasten, glas en andere dingen die je niet licht op kan schuren kan je dan Ultragrip gebruiken.

Zelfs leer kan geschilderd worden met Fusion. Het leer blijft lekker soepel en zal niet scheuren. Ook hier heb je geen beschermlaag nodig.

Heb je nou een product waarvan je niet zeker weet of je het kunt schilderen? Stuur mij een berichtje en dan komen we er samen altijd uit. 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

2 reacties op “Verkooppunt Fusion mineral paint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *